Listeria monocytogenes og Salmonella hygienekontroll, svaber v. 1.2

Kundeinstruks: Listeria Monocytogenes og Salmonella hygienekontroll - svaber

 

Generell informasjon

Hygienekontroll med svaber kan benyttes på blant annet vanskelige tilgjengelige steder, ujevne eller fuktige flater, og områder der det kan være rester av desinfeksjonsmidler.

HMS    

Svaberen er forhåndsfuktet med nøytraliserende buffer (HiCap™), som vil kunne nøytralisere effekten av vaske/desinfeksjonsrester på en overflate, og hindre at disse påvirker prøven etter at prøven er tatt med svaberen.

Forsendelsen inneholder følgende

Svaber fuktet med HiCap™ i pose. Oppbevares kjølig eller i romtemperatur (2-30 °C).

 

 

 

Utførelse / Slik gjør du

Benytt hansker for å minimere kontaminering.

Enkeltprøver

1.     Merk posen(e) med id/ prøvenavn. 

 

2.     Åpne posen ved å rive av den øverste stripen på posen, se etter merke. Bruk den hvite plastikkstripsen til å åpne posen.

 

 

3.     Hold på utsiden av posen, ikke berør innsiden av posen med hendene. Dytt svaberen ut av posen fra utsiden av posen. Ta tak i øverste del av håndtaket og ta svaberen ut av posen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4.     Gni svampen av svaberen på det området/arealet som skal analyseres. Trykk svampen godt ned mot underlaget og sørg for at svampen er i god kontakt med prøveunderlaget. Gni/skrubb frem og tilbake i en retning. SNU svampen/svaberen, og endre retning 90° og gni/skrubb frem og tilbake over samme overflateareal (ca 10x10 cm)

 

 

5.     Når prøvetakingen er fullført, setter du svampen inn i original prøvepose. Ikke sett hele håndtaket inn i posen. Den øverste delen av svaberen/håndtaket skal ikke inn i posen. Ikke berør innsiden av posen med hånden.


 

6.     Med hjelp av hendene på utsiden av posen, hold svampen fast mens du dreier håndtaket mot klokken en halv runde til håndtaket løsner. Kast håndtaket. 

 

 



7.     Brett sammen toppen av posen flere ganger og lukk til slutt posen med metalltrådene.

 

 

8.     Etter prøvetaking skal posen(e) oppbevares kjølig (2-4) °C  frem til levering på laboratoriet. Prøveposene må leveres så fort som mulig og innen 24 timer etter prøvetaking. Dersom svaberen sendes med posten må transporttiden tas med i beregning.

 

 

Samleprøve

Ved uttak av hygienekontroll der man ønsker å ta samleprøve for Listeria Monocytogenes (for eksempel 5 enkeltprøver fra ulike områder analyseres som én samleprøve), følg samme prosedyre som beskrevet ovenfor men samle alle svampene i 1 pose for innsending til analyse.

 

For hygienekontroll med klut; se kundeinstruks «Hygienekontroll med klut» på hjemmesiden: https://www.alsglobal.no/kundeservice/kundeinstrukser

 

Forsendelse/innlevering av prøver

Norgespakke/Servicepakke og brevpost:

Bedriftspakke og besøksadresse:

ALS LABORATORY GROUP NORWAY AS

PB 643 Skøyen,

0214 Oslo

ALS LABORATORY GROUP NORWAY AS

Drammensveien 264,

0283 Oslo

 

Husk å legge ved en bestilling eller henvisning til digital bestilling.

 

Kontakt oss:

E-post:                info.on@alsglobal.com

Sentralbord:       22 13 18 00