Kundeinstruks: Mikrobiologisk prøvetaking av overflater med petrifilm |
|
Generell informasjon
Petrifilm er et vekstmedie som er klar til bruk for prøvetaking av overflater.
HMS
Ingen spesielle hensyn.
Forsendelsen inneholder følgende
• Petrifilm
Utførelse / Slik gjør du
Lagring
Petrifilmer skal lagres mørkt, i en lukket pose, ved 2-8°C. Petrifilmene har 14 dagers holdbarhet fra dato for hydrering og er merket med dato for utgått holdbarhet. Ved prøvetaking og innsending av petrifilmene må derfor transporttiden tas med i betraktning iforhold til holdbarhetsdatoen. Sjekk at filmen ikke er tørr i kantene etter lagring i kjøleskap.
Prøvetaking
Prøvetaking bør skje tidligst 2 timer etter rengjøring og overflaten som skal undersøkes må være tørr.
Løft forsiktig opp toppfilmen, der agaren er festet til. Unngå å ta på agaren.
Legg agaren ned på overflaten som skal prøvetas. Gni fingeren forsiktig på utsiden av filmen slik at agaren kommer i god kontakt med overflaten. Toppfilmen rulles forsiktig tilbake på rutearket, slik at det ikke dannes luftbobler. Merk uttaksstedets nummer med tusj i et av hjørnene på toppfilmen og fyll ut bestillingsark/onlinebestilling.
Lagring av film etter prøvetaking
Etter prøvetaking skal filmen oppbevares mørkt ved 2-8°C og sendes til laboratoriet så raskt som mulig og innen 24 timer etter prøvetaking. Dersom petrifilmene sendes med posten, må transporttiden tas med i beregning.
Vurdering ihht de gamle ”Mikrobiologiske retningslinjer” pkt 10.5.2 (*):
Bakteriekolonier pr. film |
Vurdering av resultatet |
≤1 – 10 |
Svært bra |
>10 – 100 |
Akseptabelt |
>100 |
Dårlig |
*Informasjonen er hentet fra informasjonsmateriell laget av 3M Food Safety
Forsendelse/innlevering av prøver
Norgespakke/Servicepakke og brevpost: |
Bedriftspakke og besøksadresse: |
ALS LABORATORY GROUP NORWAY AS PB 643 Skøyen, 0214 Oslo |
ALS LABORATORY GROUP NORWAY AS Drammensveien 264, 0283 Oslo |
Husk å legge ved en bestilling eller henvisning til digital bestilling.
Kontakt oss:
E-post: info.on@alsglobal.com
Sentralbord: 22 13 18 00